Mastenbroek Vleeswaren

Familiebedrijf

Epe, een klein schilderachtig dorpje op de Veluwe. Ingeklemd tussen bossen aan de ene kant, aan de andere kant uitgestrekte weilanden tot aan de IJssel. Rust en natuur zijn geen loze woorden hier, stress en drukte kennen we niet. Hier staat onze worstmakerij, het familiebedrijf Mastenbroek Vleeswaren.

Gelderse worst

Met zo'n mooi dorp en omgeving is het alleen maar logisch dat wij de lekkerste worsten en spek maken. Zo maken wij échte Gelderse rookworst, van dieren uit de directe omgeving; gewoonweg de lekkerste rookworst! En nu we het toch over lekker hebben: ook ambachtelijk gezouten en écht gerookt mager spek is een specialiteit die moeilijk is te weerstaan. Lekker om te koken, te bakken of om zò te eten. Daarnaast maken we leverworst in een fijne en een boeren variant, grillworst naturel of met échte Goudse kaas, paardenworst, braadworst, gekookte worst, échte knakworsten, zachte Brabantse metworst en in de wintermaanden balkenbrij.

Diervriendelijk

Aangezien wij vlees gebruiken van dieren uit de directe omgeving is er minimaal transport nodig. Dat is goed voor het milieu maar ook voor het welzijn van de dieren. Daarnaast is er meer stalruimte, speelgoed tegen verveling en de biggen worden niet gecastreerd. Altijd prettig om te weten dat we ons uiterste best doen om verantwoord met het milieu maar ook met de dieren om te gaan.

 

Naar de markt!

Onze roots liggen op de markt. In de jaren '70 van de vorige eeuw is Mastenbroek Vleeswaren begonnen als eenmanszaak op de weekmarkt. De missie van oprichter Gijs Mastenbroek was worst en spek van topkwaliteit te verkopen tegen betaalbare prijzen en tot op heden is dat nog altijd de basis van onze producten. Die gedachte sloeg aan en heeft ertoe geleid dat nu meer dan duizend markten per jaar worden bezocht. Niet alleen weekmarkten, maar ook jaarmarkten en braderieën zijn evenementen waar wij te vinden zijn.

De markt, van oudsher een centraal ontmoetingspunt is vandaag nog steeds een belangrijke pijler binnen ons bedrijf. Het rechtstreekse contact met de consument levert veel mooie gesprekken op met waardevolle informatie. Zo waren wij al in de jaren '80 bezig met zoutreductie, in het kader van hoge bloeddrukproblemen, maar zeker niet minder belangrijk: de smaak! Onze worst smaakt naar vlees, je proeft niet alleen zout.

Graag zien wij u op de markt!

 

Onze worsten